Пресрелізи

31.10.2014 / 10:54

ПАТ «Закарпатгаз» виділило близько 6 мільйонів гривень на підготовку до нового опалювального сезону

За 9 місяців 2014 року компанія витратила понад 5, 8 мільйонів гривень для забезпечення безаварійної роботи системи газопостачання Закарпатської області в опалювальний період 2014-15 рр.

ПАТ «Закарпатгаз» змінило підхід в обслуговуванні системи газопостачання і з початку року успішно перейшло на виконання щорічного комплексного обстеження. Для цього була створена служба електрохімзахисту газопроводів, робота якої дає вагомі результати.  Зокрема, на сьогодні обстежено майже 1380 км газопроводів. Відбувається планова заміна газового обладнання ГРП і ШРП. Так, в 2014 р. підприємство провело ремонт та повну заміну обладнання на 117 об’єктах на загальну суму 5 мільйонів гривень.

До початку опалювального сезону ПАТ «Закарпатгаз» закінчило заміну аварійних газопроводів протяжністю 1620 м. п. на суму майже 401,2 тисяч гривень. Проведено модернізацію 19 об’єктів електрохімзахисту газопроводів від корозії на суму 395,9 тисяч грн.

«Щорічно наше підприємство виділяє значні кошти на комплексні заходи з підготовки до опалювального періоду, модернізацію та реконструкцію систем газопостачання нашої області»  - зазначає перший заступник голови правління головний інженер Андрій Горват. «У зв’язку з тим, що цей опалювальний сезон є досить складним, ми докладаємо максимум зусиль для удосконалення роботи системи газопостачання».

Станом на сьогодні в Закарпатській області проведено реконструкцію 8 газорегулюючих пунктів, забезпечених телеметричною автоматизованою системою контролю стану обладнання ГРП. Досвід минулого опалювального сезону показав, що використання телеметрії дозволяє заздалегідь виявити будь-які відхилення в роботі обладнання ГРП, своєчасно відреагувати та не допустити виникнення аварійної ситуації.

Впровадження новітніх технологій  та реконструкція мереж дозоляє уникнути перебоїв у газопостачанні області та підвищити якість послуг, які надає ПАТ «Закарпатгаз».

• Начальник управління зовнішніх комунікацій
    Павлова Ольга Сергіївна